Wat moet u weten om artikelen te retourneren?

Een retourbon aanvragen Dit kunt u doen per mail naar verkoop@hmz.nl. Vermeld hier het factuurnummer, artikelnummer, kleur maat en aantal. Ook vragen wij u de reden van retour erbij te vermelden.  Binnen 1 werkdag ontvangt u van ons de retourbon per mail. Deze print u uit, voegt u toe bij de zending en u verzendt de goederen op eigen kosten retour. Zodra wij de goederen retour hebben ontvangen, ontvangt u binnen enkele werkdagen een credit nota op dezelfde wijze als u normaliter de facturen ontvangt.

Behandelingskosten Bij retourzendingen zijn wij genoodzaakt om 10% van het te crediteren bedrag in mindering te brengen op de credit nota met een minimum van €5,=. Vanzelfsprekend geldt dit niet als u een onjuiste levering hebt ontvangen. 

Retour sturen/Verzendkosten/Afhaalopdracht GLS  Als u iets retourneert zijn de verzendkosten voor eigen rekening. Als u een onjuiste levering hebt ontvangen, geven wij onze vervoerder de opdracht om de retourzending op onze kosten op te halen.

U kunt alleen goederen retour sturen als: - de artikelen niet gedragen zijn - de artikelen onbewerkt zijn - de artikelen in de originele verpakking zitten - de artikelen niet vies of beschadigd zijn - u binnen 8 dagen na ontvangst van de goederen een retourbon heeft aangevraagd - de door ons aangemaakte retourbon in de doos zit (aanvragen bij verkoop@hmz.nl) - het RT-nummer van de retourbon op de doos vermeld is

Retour sturen is niet mogelijk als: - de artikelen gedragen zijn - de artikelen bedrukt of geborduurd zijn - de artikelen kapot of vies zijn - de artikelen niet in de originele verpakking zitten - de retourbon niet in de doos zit (aanvragen bij verkoop@hmz.nl) - er artikelen in de doos zitten die niet op de retourbon staan - de artikelen langer in uw bezit zijn dan 8 dagen